Laatste nieuws

 • Evaluatiebezoek Waterschap Rivierenland aan Smart Vislift Almkerk

  Verschillende afdelingen van het Waterschap Rivierenland zijn op bezoek geweest bij de Smart Vislift te Almkerk. Daarbij is een diepgaande evaluatie en onderzoek van de Smart Vislift uitgevoerd, na een geruime periode te hebben gefunctioneerd in het watersysteem.
 • Uitleg animatiefilm Smart Vislift

  Wij hebben speciaal voor u als waterbeheerder, beleidsmedewerker, hydroloog of ecoloog en natuurliefhebbers een uitleganimatie gemaakt om een beter beeld te krijgen over de werking van de Smart Vislift. De moderne vispassage die met zijn eenvoud u alles vertelt over Waterkwaliteit en Vismigratie!
 • BNNVARA Vroege Vogels over de Vislift

  Op zondag 20 januari 2019 is de Smart Vislift landelijk op de radio gekomen bij Vroege Vogels op Radio 1. John van Boxel, bedenker en eigenaar van Vislift heeft samen met Bjorn Prudon van Waterschap Rivierenland de luisteraar kennis laten maken met de Smart Vislift. Beluister hier het fragment:
 • Vislift levert bijdrage vismigratie waterkrachtcentrale Nuon

  In opdracht van Visadvies levert Vislift B.V. een bijdrage aan vismigratieonderzoek van de waterkrachtcentrale Alphen van Nuon. Het vismigratiemonitoringssysteem dient periodiek te gereinigd en geinspecteerd te worden. Vislift medewerkers kunnen ook worden ingezet voor vismigratie en vispassage inspectie en onderhoudwerkzaamheden.
 • Smart Vislift gepubliceerd in vakblad "Het Waterschap"

  De Smart Vislift bij Almkerk is gepubliceerd in het vakblad voor Waterschappen, het Waterschap. De volledige publicatie is hier te vinden op de website van de Unie van Waterschappen.
 • Filmpje interviews waterbeheerders online

  Bekijk hier de interviews afgenomen tijdens de opening van de Smart Vislift te Almkerk. Aan het woord komt onder andere Matthieu Gremmen, Dijkgraaf bij Waterschap Rivierenland. Video gemaakt door BLONKFILM
 • Aftrap eerste Smart Vislift te Almkerk

  Op donderdag 22 en vrijdag 23 november is de eerste Smart Vislift tentoongesteld te Almkerk. Onder grote belangstelling van onder andere verschillende waterschappen, Rijkswaterstaat en Wereldnatuurfonds is symbolisch een vis in vrijheid gelaten om zo een nieuw tijdperk in te luiden voor vismigratie.
 • Eerste migrerende vissen nu al gemeten

  Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de rustkamer van de Smart Vislift zeer gunstige omstandigheden geeft aan vissen, zodat deze ook als schuil en overwinteringsplaats functioneert. Wetenschappelijke en theoretische benaderingen van de vormgeving en de waterflow van de Smart Vislift zijn hierdoor bevestigd.